Is The Mall Of The Netherlands Een Bezoek Waard?


Ik woon heel dicht bij The Mall of The Netherlands in Leidschendam en ben dol op winkelen. Ik ben daarom eens gaan kijken of the Mall of the Netherlands een bezoekje waard is?

The Mall of the Netherlands in Leidschendam is absoluut een bezoek waard en is veel meer een luxueus “dagje uit” geworden dan een winkelcentrum. Het is een voor Nederland echt unieke combinatie van shoppen, eten, bioscoopje pakken, gamen, bowlen, en boodschappen doen.

Lees hieronder wat je kunt verwachten in The Mall of The Netherlands en alle praktische zaken over hoe je er het beste kunt komen.

Wat Kun Je Verwachten In The Mall Of The Netherlands?

The Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is een luxueus winkelcentrum geworden. Het is gebouwd door Westfield op de plaats van het voormalige winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam waar ik vaak kwam en het verschil met het oude Leidsenhage is echt enorm. Het schijnt een investering van maar liefst € 630 mln geweest te zijn, maar het resultaat is grandioos.

The Mall of The Netherlands is enorm groot (± 117.000 m2) en volledig overdekt. Het is het grootste overdekte winkelcentrum in Nederland met ± 280 winkels, restaurant, bars, en supermarkten. The Mall of the Netherlands is eigenlijk veel meer dan een winkelcentrum geworden.

Het hele idee achter the Mall of The Netherlands is namelijk om een “dagje uit” mogelijk te maken in plaats van alleen snel en efficiënt je boodschappen doen.

The Mall of The Netherlands is zo groot geworden dat je er ook gemakkelijk een dag in kunt doorbrengen. De verwachting is om in het eerste volle jaar na opening 14 miljoen bezoekers te ontvangen, wat neerkomt op een gemiddeld bezoekersaantal van 40.000 bezoekers/dag.

De ambitie is om door te groeien naar 100.000 bezoekers/dag en dat zal ze best kunnen gaan lukken. In de voorjaarsvakantie van 2022 waren er al dagen dat 70.000 mensen de Mall of The Netherlands bezochten en dan is het echt al ongelooflijk druk. In het Pinksterweekend van 2022 stonden de files al tot op de A12 en kon je eigenlijk alleen met openbaar vervoer bij The Mall of The Netherlands komen.

Het aanbod aan winkels is heel breed en er is voor iedereen wel wat. Je hebt gelukkig ook nog steeds goedkopere zaken en een Xenos en een Hema zijn er ook te vinden. De Jumbo en de Albert Hein hebben uitgepakt met enorm grote supermarkten waar ik nog steeds mijn dagelijkse boodschapjes kan doen, maar nu in een hele mooie omgeving.

De Food Court is ook heel mooi geworden met een grote variatie aan bijzondere kraampjes met hapjes en drankjes. Het is niet goedkoop maar het ziet er prachtig uit en de variatie is enorm. Voor de dagen met mooi weer zijn de terrassen aan de vijver gelukkig nog steeds beschikbaar, want dat vond ik altijd een heel mooi plekje voor de zomerse dagen.

De winkels in the Mall of The Netherlands zijn gelukkig niet allemaal gericht op vrouwen en mode om te voorkomen dat de echtgenoten en kinderen zich stierlijk gaan vervelen en de lol van het shoppen er voor de vrouwen daardoor snel van af is.

In de categorie “toys for boys” zijn er bijvoorbeeld winkels met elektrische auto’s, een waanzinnig grote lego-winkel en een speelhal voor de kleintjes. Er zijn ook een Peppa Pig binnenspeeltuin, een laserhal en een Instagram museum (Youseum) te vinden. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen en met dat Youseum kun je misschien zelfs je tieners nog overhalen om mee te komen.

De megabioscoop is natuurlijk ook ontzettend leuk en heel handig voor mensen uit de buurt zoals ik. Wij hoeven nu niet meer helemaal naar het centrum van Den Haag voor een bioscoopje met een hapje vooraf, maar kunnen nu ook naar deze waanzinnig grote bioscoop in The Mall of The Netherlands gaan.

Waar Is The Mall Of The Netherlands?

The Westfield Mall of The Netherlands bevindt zich in Leidschendam op de plaats van het voormalige winkelcentrum Leidsenhage. The Mall of The Netherlands ligt aan de N14, de verbindingsweg tussen Leidschendam en Scheveningen. 

Het is een ideale locatie als je een keer een ochtendje strand in Scheveningen wilt combineren met een middagje shoppen. The Mall of The Netherlands ligt ook relatief dicht bij het mooie centrum van Den Haag.

Wat Is Het Adres Van The Mall Of The Netherlands?

Het adres van The Mall of The Netherlands is:

Mall Of The Netherlands

Liguster 202

2262 AC LEIDSCHENDAM

Als je met de auto komt, kun je echter het beste navigeren naar “Leidschendam, Weigelia“. De Weigelia is de straat aan de achterkant van the Mall of The Netherlands waar de meeste parkeerplaatsen zijn.

Neem niet de afslag naar de Noordsingel (de eerste afslag naar rechts na de tunnel), want dan sluit je meteen aan in de rij voor een kleinere parkeergarage. De grotere parkeergarages zijn aan de achterkant van de mall.

Met 4000 gratis parkeerplaatsen en 40.000 bezoekers per dag, moet je voorbereid zijn op parkeerproblemen

Hoe Kom Je Bij The Mall Of The Netherlands?

Een groot voordeel van the Mall of The Netherlands is dat parkeren gratis is. Dat scheelt ontzettend veel geld vergeleken met de binnenstad van Den Haag waar je een klein fortuin kwijt bent als je daar een middag je auto wilt parkeren.

Een waarschuwing is hier echter wel op zijn plaats. Ik werk dicht bij the Mall of The Netherlands en kom daar vaak op de fiets langs.

Er zijn nu vrijwel dagelijks behoorlijke fileproblemen met auto’s die naar de the Mall of The Netherlands willen komen of juist terug willen naar de A4. Ook het parkeren bij de Mall of The Netherlands is een serieus probleem geworden.

Ik denk dat de parkeer- en fileproblemen rondom the Mall of The Netherlands alleen maar groter zullen worden, naarmate de populariteit gaat toenemen. En dat gaat volgens mij zeker gebeuren.

Het rekensommetje is vrij simpel. Met 4.000 gratis parkeerplaatsen en 40.000 bezoekers per dag, moet je voorbereid zijn op parkeerproblemen als je met de auto komt. In de voorjaarsvakantie van 2022 waren er gemiddeld zelfs al 70.000 bezoekers per dag en stonden er files tot op de A12.

Als de groei van het aantal bezoekers inderdaad doorzet tot 100.000 bezoekers/dag, gaat het verkeer rondom de Mall of The Netherlands heel moeizaam worden. Om de A4 te bereiken, moet je namelijk door een tunnel onder het riviertje de Vliet. Die tunnel is een enorme flessenhals voor auto’s, zelfs nu de verkeerslichten wat ruimer staan afgesteld, waardoor de doorstroming door de tunnel beter is geworden.

Hoe Files Bij Mall Of The Netherlands Te Vermijden?

Het is heel verstandig om de mogelijkheden met openbaar vervoer goed te bekijken en te overwegen of het openbaar vervoer misschien een goede optie voor je is om bij The Mall of The Netherlands te komen?

Er lopen drie HTM-tramlijnen langs the Mall of The Netherlands met haltes dichtbij the Mall. Dat zijn de HTM-tramlijnen 2. 6, en 19.

Tramlijn 2 gaat o.a. naar het Randstadrail station van Voorburg ’t Loo (5 minuutjes met de tram) waardoor je ook met de Randstadrail kunt komen.

Tramlijn 6 gaat o.a. naar NS-station Mariahoeve (5 minuutjes met de tram) waardoor je ook met de trein kunt komen.

Tramlijn 19 komt vanuit Delft en gaat via Leidschenveen naar The Mall of The Netherlands. Als het erg druk is met parkeren en files rondom The Mall, kun je ook gratis in de wijk Leidschenveen parkeren en op tramlijn 19 stappen (10 minuutjes met de tram). 

Het voordeel aan parkeren in Leidschenveen is dat je hiermee de files in de tunnel onder de Vliet om bij The Mall of The Netherlands te komen kunt vermijden.

Parkeren Bij The Mall Of The Netherlands

Ik fiets vaak langs The Mall of The Netherlands in Leidschendam en zie nu vrijwel dagelijks lange rijen auto’s voor de ingang van de parkeergarages staan. Ik hoor ook van omwonenden dat de parkeerdrukte in de wijken rondom The Mall of The Netherlands enorm is toegenomen.

Er zijn vier mogelijkheden om probleemloos te parkeren bij de Westfield Mall in Leidschendam.

1. Arriveer Ruim Voor Openingstijd

Hoe eerder je arriveert, hoe meer kans op een parkeerplaats. De parkeerdrukte is het minste in de ochtend en je hebt daardoor aanzienlijk meer kans op een parkeerplaats wanneer je voor opening van de Mall arriveert. Houd er wel rekening mee dat deze oplossing niet goed werkt op regenachtige weekenddagen want dan komen mensen uit de buurt ook met de auto, terwijl ze anders op de fiets waren gekomen. Daardoor is het dan ook al eerder druk op regenachtige dagen.

2. Parkeer Niet In De Directe Omgeving

Een tweede mogelijkheid om de parkeerproblemen bij The Mall of The Netherlands te vermijden, is om iets verder weg te parkeren en dan op de tram te stappen. De beste locatie om verder weg te parkeren is Leidschenveen en dan op tramlijn 19 naar Leidschendam te stappen (zie landkaartje hierboven). Het

Een groot voordeel van parkeren in Leidschenveen is dat je hiermee de files in de tunnel onder de Vliet vermijdt. Er gaat binnenkort een experiment starten om in het weekend gratis bij Castellum in Leidschenveen te mogen parkeren, en dan gratis met tramlijn 19 naar The Mall te mogen reizen.

3. Neem De Tweede Afslag Na De Tunnel

Mocht je toch willen proberen om bij The Mall of The Netherlands te willen parkeren, neem dan niet de eerste afslag naar de Noordsingel (meteen na de Vliettunnel), maar blijf links rijden in de tunnel. Het stremt tegenwoordig al enorm in de tunnel door alle drukte rondom the Mall of The Netherlands. Neem de tweede afslag na de tunnel naar de Heuvelweg om bij the Mall of The Netherlands te komen. Dat rijdt veel beter door en er zijn veel meer parkeerplaatsen aan de kant van de Heuvelweg.

Mocht het toch vol zijn bij de parkeergarages aan de Heuvelweg, rijd dan 1,5 km door langs tramlijn 6 naar de Dillenburgsingel (eindpunt van tramlijn 6) en probeer daar te parkeren. Je bent dan met tram 6 weer in 5 minuten terug bij The Mall of The Netherlands.

4. Kom Met Openbaar Vervoer

Ik zou absoluut met het openbaar vervoer komen naar The Mall of The Netherlands als het ook maar enigszins mogelijk is. Je bent met trein en tram heel snel bij The Mall of The Netherlands en bespaart jezelf heel veel tijd en ergernis door met het openbaar vervoer te komen.

Hotels In De Buurt Van Mall Of The Netherlands

Ik hoor ook steeds meer dat mensen uit het hele land een voorovernachting of een weekendje bij hotels in de buurt van The Mall of The Netherlands boeken om alle files en parkeerproblemen te vermijden.

Je hebt dan een paar opties voor leuke hotels in de buurt van The Mall of The Netherlands, afhankelijk van wat je belangrijk vindt.

  • Als je alleen voor het shoppen komt, is het Fletcher hotel Leidschendam-Den Haag naast The Mall of The Netherlands een goede keuze. Je kunt probleemloos voor het hotel parkeren en het is 20 meter lopen naar de ingang van de mall. Een ander heel leuk hotel dicht bij The Mall of The Netherlands is het Central Park Voorburg, een hotel met echt uitstekende beoordelingen van hun gasten.
  • Als je het shoppen wil combineren met een dagje of weekendje strand in Scheveningen, kun je het beste een hotelletje in Scheveningen boeken op 15 minuten rijden van de mall. Hotels als Boulevard Hotel Scheveningen en het Aquarius Hotel liggen aan het strand in het mooiste stukje van Scheveningen en hebben hele goede beoordelingen van hun gasten.

Openingstijden Mall Of The Netherlands

Wat zijn de openingstijden van The Mall of The Netherlands?

The Mall of The Netherlands opent dinsdag t/m zaterdag om 10:00 uur en op zondag (12:00 uur) en maandag (11:00 uur) wat later. De sluitingstijd van The Mall of The Netherlands is elke dag om 20:00 uur.

Dag van de weekOpeningstijden
Maandag11:00 – 20:00 uur
Dinsdag10:00 – 20:00 uur
Woensdag10:00 – 20:00 uur
Donderdag10:00 – 20:00 uur
Vrijdag10:00 – 20:00 uur
Zaterdag10:00 – 20:00 uur
Zondag12:00 – 20:00 uur

Als het even kan, zou ik je adviseren om voor opening te arriveren om in elk geval een parkeerplekje te hebben. Omdat het gratis parkeren is, is dat natuurlijk het handigste. Op regenachtige weekenddagen is het verstandig om zelfs ver voor openingstijd te arriveren met de auto om sowieso een parkeerplekje te kunnen bemachtigen.

In de avonduren is het aanzienlijk rustiger en is er veel meer kans dat je een parkeerplek kunt vinden. Let wel, dit gaat niet op op regenachtige dagen, zeker niet op regenachtige weekenddagen. Dan kun je beter met het openbaar vervoer naar The Mall of The Netherlands komen.

Plattegrond Van The Mall Of The Netherlands

Je kunt hier een plattegrond van The Mall of The Netherlands vinden.

Een overzicht van alle winkels in the Mall of The Netherlands kun je hier vinden, zodat je kunt controleren of je favoriete merken en winkels aanwezig zijn voordat je komt

Heidi

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland. We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.

Recente Artikelen